Bu Blogda Ara

1 Mart 2012 Perşembe

Araba Nasıl Sürülür

Arkadaşlar araba kullanabilmek için ilk önce sakin olmak gerekir.İlk olarak aracın koltuğuna oturduğumuzda koltuğu kendi rahatlığımıza göre ayarlıyoruz. Emniyet kemerini takıyoruz. Aynalardan trafik durumunu kontrol edip çıkacağımız yöne sinyal veriyoruz. Sonra araç kontak anahtarını kontağa takıyoruz. Bir ayağımız debriyajda bir ayağımız ise gazda olacak şekilde bekliyoruz ve kontağı çeviriyoruz aracımızı çalıştırmış oluyoruz. Artık sıra aracı kaldırmaya geldi.Sol ayağımızı debriyaja basıyoruz ve vitesi 1 e takıyoruz. Sağ ayağımız ile de gaza basıyoruz.Hafiften gaz veriyoruz ve sol ayağımızı yavaşca debriyajdan kaldırıyoruz.Arabanın devri düşüyor ve araç kalkmış oluyor.Vites 1 de iken ilerliyoruz.Aracımızın devri yükseldiğinde debriyaja basıp vitesi 2 ye takıyoruz. Bu şekilde yola devam ediyoruz.18 yaşından küçüklerin araç kullanması kesinlikle yasaktır.

Kavşaklarda kırmızı ışık yanıyorsa debriyaja tam basıp,hafif frene dokunuyoruz ve duruyoruz vitesi tekrar 1 e alıp yarım debriyajla bekliyoruz. Yeşil ışık yanınca hafif hafif gaz vererek ayağımızı debriyajdan yavaş yavaş çekmeye başlıyoruz ve devam ediyoruz. Birkaç metre ilerde debriyaja tam basıp vitesi 2 ye alıyoruz.

Yokuştan aşağı doğru inerken, Arada bir frene ayağınızın ucuyla dokunup çekin ki, hızınız azalsın rahat inersiniz.

Bütün kalkışlar 1. vitesle yapılır. Nerde durursanız durun hemen vitesi 1 e düşürüp hareket edin ve sonra 2. ve 3. vitese kademe kademe çıkın. aracın hızına göre vites kullanın.